Meer info

Evelyn du Monceau: Raden van Bestuur: missies en nieuwe uitdagingen

Raden van Bestuur: missies en nieuwe uitdagingen

Evelyn du Monceau
Voorzitter van de Raad van Bestuur van UCB

In 2016 kondigde de farmaceutische groep UCB in de pers aan dat de volgende voorzitter… een vrouw zou zijn.
Een paar maanden later werd Evelyn du Monceau, die in 1984 toetrad tot de raad van UCB, de derde vrouw die de Raad van Bestuur van een beursgenoteerd bedrijf uit de Bel 20-index ging voorzitten.

Na haar studies toegepaste economische wetenschappen (Leuven), startte ze haar carrière bij Dewaay en begon vervolgens als beheerder bij Financière d'Obourg en Financière de Tubize.

Ze zal enkele lessen uit haar ervaring met verschillende bestuursvormen in België met ons delen. Verder zal ze het hebben op de manier waarop boards mettertijd geëvolueerd zijn en hoe ze dit moeten blijven doen om een wendbaar en efficiënt bedrijfsbestuur te garanderen.

Tot slot zal ze samenvatten wat zij beschouwt als belangrijke succesfactoren voor een efficiënt functionerende board in een veranderende economische omgeving.

Evelyn du Monceau wordt ingeleid door Nicolas Boël

Nicolas Boël behaalde een licentie in de economie aan de UCL, maar ook een MBA aan de William & Mary University in Williamsburg, Virginia.
Hij begon zijn carrière bij het Belgische staalbedrijf van zijn familie, Les Usines Gustave Boël, en stapte vervolgens over naar de Nederlandse groep Hoogovens en daarna Corus.

Als kleinzoon van Yvonne Solvay, de kleindochter van Ernest Solvay, de oprichter van de groep, is Nicolas Boël sinds 1998 lid van de Raad van Bestuur van de Solvay-groep, waar hij in mei 2012 benoemd werd tot voorzitter.

Lunchconferentie

55,00€ Inclusief BTW Leden   75,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden

Share this Post: