Meer info

'Schaken met de macht’ met Frans van Daele

'Schaken met de macht’
Literaire lunch met Frans van Daele
Voormalig kabinetschef van Koning Filip en van Herman Van Rompuy

Hij wordt omschreven als een "doorgewinterde diplomaat", een "onverstoorbare Eurofiel" en zelfs de "koning achter de schermen".
Hij vertegenwoordigde België in Athene, Rome en Washington, bij de Europese Unie, de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de NAVO. Hij was adviseur van premier Yves Leterme, Europees president Herman van Rompuy en van koning Filip.

Voor het eerst treedt baron Frans van Daele uit de schaduw en spreekt openlijk over zijn fascinerende carrière achter de schermen van de macht.
Hij heeft ingegrepen bij delicate kwesties, in moeilijke onderhandelingen en op cruciale momenten in de recente geschiedenis.

Zo moest hij als ambassadeur in de Verenigde Staten bijvoorbeeld de brokken lijmen, toen verschillende Amerikaanse topfiguren plotseling in het vizier van de Belgische genocidewet kwamen.
Tijdens de crisis rond de Griekse overheidsschuld slaagde hij erin Europa naar kalmere wateren te sturen en als rechterhand van de koning beïnvloedde hij de vorming van de regering Michel.

Aan de hand van grondige historische analyses en tal van anekdotes, geïllustreerd met wijze bedenkingen en relevante citaten, zal de minister van State een unieke blik werpen op het schaakspel van de Belgische, Europese en internationale politiek.

Hij zal zijn boek na de lunch opdragen.

Frans van Daele wordt ingeleid door Etienne Davignon, Minister van Staat

Literair lunch

55,00€ Inclusief BTW Leden   75,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden

Share this Post: