Meer info

Marie Christine Marghem

Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling

Elektriciteitstekort, spanningen met Electrabel, eindeloze polemieken rond Tihange 2 en 3, beheer van nucleair afval…
De hete hangijzers stapelen zich op het bureau van Marie Christine Marghem op, zeker na de aankondiging dat zes van de zeven Belgische kernreactoren niet beschikbaar zijn in november.
Tijdens haar bezoek aan de Club zal ze een globale analyse van de Belgische energiesituatie maken en haar actieplan presenteren.

BIOGRAFIE IN EEN NOTENDOP
2000: Schepen van Financiën in Doornik.
2003: Verkozen tot volksvertegenwoordiger.
2012: Eerste schepen van Doornik, belast met Ruimtelijke Ordening en met het dossier van de Kathedraal (verhinderd sinds 11 oktober 2014).
2014: Met meer dan 21.000 stemmen verkozen bij de federale verkiezingen en benoemd tot Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling binnen de Belgische federale regering.

MARIE CHRISTINE MARGHEM WORDT INGELEID DOOR CHARLES-ALBERT PEERS DE NIEUWBURGH
Charles-Albert Peers is de CEO van Alcogroup, de tweede grootste Europese producent van bio-ethanol, dat gebruikt wordt in benzine om de CO²-uitstoot te beperken.
Dit Belgische bedrijf is ook ’s werelds belangrijkste distributeur van speciale plantaardige alcohol voor de farmaceutische, cosmetische, reinigings- en voedingsindustrie.
Charles-Albert Peers is ook de ondervoorzitter van de Club van Lotharingen en de voorzitter van de Belgische en Europese vereniging van ethanolproducenten die zeer betrokken zijn bij de huidige discussies inzake de energietransitie.

Lunchconferentie

55,00€ Inclusief BTW Leden   75,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden   44,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde Juniors

Share this Post: