Meer info

Gelijkheid tussen vrouwen en mannen in de bedrijfswereld Illusie of realiteit?

Meisjes halen vaker een (hoger) diploma en stappen boordevol ambitie in de bedrijfswereld. Toch worden ze, hoe hoger het niveau op de hiërarchische ladder, steeds minder talrijk. Onderzoek toont nochtans aan dat ze even goede bazen zijn als mannen en dat als ze aan het roer staan bedrijven performanter zijn.

Er is nog een lange weg af te leggen en de mentaliteit evolueert slechts traag. Het is dus belangrijk vrouwen de nodige tools en bagage mee te geven opdat ze zich optimaal aan de spelregels van het bedrijfsleven kunnen aanpassen en bedrijven tegelijk strategieën aanreiken die ervoor zorgen dat er in de praktijk gendergelijkheid kan ontstaan.
Deze conferentie wil de kwestie vanuit twee invalshoeken benaderen:

Concreet advies voor vrouwen om hun geschikt- en bereidheid voor leadership te versterken

Strategieën naar bedrijven om vrouwen te beschermen tegen vooroordelen en de rijkdom die diversiteit biedt ten volle te benutten.

Aan het debat zullen de volgende sprekers deelnemen:

Luc Lallemand, CEO van Infrabel, zal onder meer zijn strategie toelichten wat betreft vrouwen die zich in het top management van zijn bedrijf bevinden.
Martine Klutz zal als Managing Director, Corporate Coverage EMEA bij BNP Paribas, Area Manager UK, Netherlands & Ireland, getuigen over de manier waarop ze het internationale aspect van haar carrière beheerd heeft.
Cécile Tandeau de Marsac, DHR en lid van het Uitvoerend Comité van de Solvay Groep en Bestuurder van de Sodexo Groep, zal het hebben over het toegepaste HR-beleid om een grotere gelijkheid inzake leadership te bewerkstelligen.
Alix Battard, anker van het televisiejournaal op RTLinfo 13h zal het debat modereren.
Als specialiste in de neurowetenschappen en coach helpt Diane Thibaut de Maisières bedrijfsleiders – zowel mannen als vrouwen – om hun ambities ten volle waar te maken door hun overtuigingen en automatische gedragingen te transformeren.
Na afloop hebt u de mogelijkheid om drankje te nuttigen.

In samenwerking met Enter the Blue nodigt de Club van Lotharingen u uit om deze conferentie in haar salons bij te wonen.

Afterwork

30,00€ Inclusief BTW Leden   30,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden

Share this Post: