Meer info

Manuel Valls

Volksvertegenwoordiger en voormalig Frans premier

De economische uitdagingen voor Europa

De EU en haar lidstaten worden geconfronteerd met een crisis met vele facetten. De afloop zal bepalend zijn voor het lot van de Europese constructie. Wat voor Europa willen we, na het Britse referendum? Wat zijn de gevolgen? Welke strategie moet Europa volgen inzake economische en sociale kwesties?

Op basis van zijn politieke ervaring als Minister van Binnenlandse Zaken en Eerste Minister, zal Manuel Valls deze vragen (en nog vele andere) beantwoorden tijdens deze conferentie.

Bio in een notendop:
1962: Geboren in Barcelona
1979: Wordt politiek actief en treedt toe tot de ‘Jeunes Socialistes’
1982: Verkrijgt de Franse nationaliteit
1986: Licentie geschiedenis aan de Sorbonne
1997 tot 2002: Verantwoordelijke communicatie van de Eerste Minister Lionel Jospin
2001 tot 2012: Burgemeester van Évry
Mei 2012: Minister Binnenlandse Zaken
Maart 2014: Eerste Minister
December 2016: Legt zijn functie neer en stelt zich bij links kandidaat voor de voorrondes van de presidentsverkiezingen van mei 2017.
Juni 2017: Verlaat de socialistische partij om de presidentiële meerderheid in de Assemblée nationale te vervoegen.Manuel Valls wordt ingeleid door Jean Quatremer
Jean Quatremer brengt sinds september 1990 verslag uit over de Europese actualiteit voor Libération: eerst als verantwoordelijke voor de wekelijkse bijlage 'Europe' (8 pagina's) over de communautaire structuur en daarna als correspondent bij de Unie. Voordien schreef hij voor dezelfde krant maatschappelijke rubrieken zoals immigratie en juridische kwesties in het algemeen.

In 1984 heeft hij zijn eerste teksten geschreven voor Libération en is dus maar laat in de journalistiek terechtgekomen, door een toevallige ontmoeting. Na zijn opleiding rechten (specialisatie internationaal privérecht en Europees recht) werkte hij als 'tutor' en in een advocatenkantoor.

Jean Quatremer is gespecialiseerd in Europese thema's en heeft al heel wat boeken op zijn naam staan.

In samenwerking met CCI France-belgique, la Chambre Française de Commerce et d' Industrie de Belgique.

Lunchconferentie

55,00€ Inclusief BTW Leden   145,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden   44,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde Juniors

Share this Post: