Meer info

Meeting Lunch : Paul Van Tigchelt

Directeur van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD)

De verantwoordelijkheden van het OCAD in het licht van de toenemende dreiging

Het OCAD maakt strategische en gerichte evaluaties over de terroristische en extremistische dreigingen in en tegen België.
De laatste jaren wist het gif van Islamitische Staat zich te verspreiden om ons op 22 maart 2016 in het diepste van ons wezen te treffen.
Paul Van Tigchelt spreekt over deze dreiging, de verantwoordelijkheden van het OCAD en de manier waarop de lokale besturen hun steentje kunnen bijdragen.

KORTE BIOGRAFIE
Directeur van de strategische cel van het ministerie van Binnenlandse Zaken - betrokken bij de oprichting van het OCAD in 2006.
Adjunct-kabinetschef van voormalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) tot 2008.
Directeur van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) sinds 1 januari 2016.

Paul Van Tigchelt wordt voorgesteld door Jan Jambon
Zijn carrière start bij IBM. Later stapt hij over naar human resources en in 2002 wordt hij directeur van de Bank Card Company.
Hij debuteert in de politiek bij de Volksunie, vervoegt dan de Vlaamse Volksbeweging (VVB) om zich in 2006 bij N-VA aan te sluiten. Hij wordt er voorzitter voor Antwerpen en partijfractieleider in het parlement.
In 2012 wordt hij burgemeester van Brasschaat. Op 11 oktober 2014 wordt hij vice-eerste minister en federaal minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, belast met Grote Steden en de Regie der Gebouwen.

This lunch will be held in english

Lunch

55,00€ Inclusief BTW Leden   145,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden

Share this Post: