Meer info

Loïk Le Floch-Prigent

Eervoorzitter van industriele groepen

"La bataille de l'industrie"

Dit is het eerste werk dat Loïk Le Floch-Pringent een gedetailleerde en nauwkeurige beschrijving geeft van het deindustrialisatieproces dat hun land al 25 jaar beïnvloedt.
Als voormalig CEO van grote groepen (ELF, Gaz de France, SNCF) bleef Loïk Le Floch-Prigent altijd op de hoogte van de wereldwijde evolutie van die sectoren.
Het boek staat boordevol portretten van prachtige personages en heerlijke anekdotes, en vertelt in grote lijnen het weinig bekende verhaal van de Franse industrie sinds de Tweede Wereldoorlog. Met zijn legendarische eerlijkheid raakt de auteur een gevoelige snaar: als Frankrijk de industrieoorlog bijna verloren heeft, komt dat omdat de meeste van zijn leiders niet in staat waren om deze te voeren!
Het is de eerste keer dat een belangrijke directeur, om een diagnose te stellen en om mogelijk gunstige strategieën en oplossingen voor de Franse industrie te geven, zich tot andere directeurs wendt - van de machtigste tot de minst gekende - om hun positieve lessen te delen.

Loïk Le Floch-Prigent wordt ingeleid door Renaud Bentégeat

Nadat hij afstudeerde aan het Institut d’Etudes Politiques de Bordeaux, begon Renaud Bentégeat zijn carrière in een filiaal van VINCI Construction France. Daarna bekleedde hij achtereenvolgens de functies van hoofd juridische zaken, administratief directeur en secretaris-generaal bij de Compagnie Générale de Bâtiment et de Construction (CBC).
Van 1998 tot 2000 was hij regionaal directeur Bâtiment Ile-de-France van Campenon Bernard SGE, alvorens benoemd te worden tot adjunct directeur-generaal bij VINCI Construction. Sinds 2003 is hij gedelegeerd bestuurder van CFE en hij is ook voorzitter van de CCI France Belgique.

Lunchconferentie

55,00€ Inclusief BTW Leden   145,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden

Share this Post: