Meer info

Luc en Jean-Pierre Dardenne

De geheimen van de Belgische cinema door twee winnaars van de Gouden Palm
Luc en Jean-Pierre Dardenne maken hun eerste speelfilm in 1987: 'Falsch'. In 1992 regisseren ze 'Je pense à vous', maar het duurt nog tot 1996 om te worden ontdekt onder de vijftien regisseurs op het filmfestival van Cannes met 'La Promesse'. In 1999 winnen ze met 'Rosetta' een eerste Gouden Palm in Cannes.
In 2005 slepen ze nog een Gouden Palm in de wacht voor 'L'Enfant' waarvoor de zeer hechte clan van cineasten met twee Gouden Palmen opnieuw de handen in elkaar slaan. Met 'Le Silence de Lorna' winnen ze in 2008 de Prijs voor Beste scenario, gevolgd door een Grote Prijs in 2011 voor 'Le Gamin au Vélo'. Later maken ze 'Deux jours, une nuit' met
© Christine Plenus
Marion Cotillard en 'La Fille inconnue' met Adèle Haenel.
Dit duo vertelt over hun successen, en onthullen hun plannen voor de toekomst. Ze zullen uitleggen hoe de 'Tax Shelter' hen heeft geholpen om zich zowel binnen als buiten onze grenzen verder te ontwikkelen. Als Tax
Shelter-bemiddelaar ziet Casa Kafka Pictures toe op solidaire investeringen door een winstgevende economische wereld in de artistieke wereld die naar financiële middelen op zoek is.

De broers Dardenne worden voorgesteld door Philippe Reynaert
Zodra hij zijn licentiaat Romaanse filologie op zak had, stortte Philippe Reynaert zich op de journalistiek en werd hij hoofdredacteur van het cinematijdschrift Visions. Als presentator van de Ciné-Club de Minuit maakte hij zijn tv-debuut op de RTBF. Al snel groeide hij uit tot een erkend filmcriticus maar ook publicitair recensent in de jaren 1990. Tegelijkertijd bleef hij voor de televisie werken.
In 2001 werd hij benoemd tot directeur van Wallimage, het fonds ter ondersteuning van de cinema dat door het Waalse Gewest is opgericht om deze culturele sector een duw in de rug te geven.

Lunchconferentie

55,00€ Inclusief BTW Leden   145,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden

Share this Post: