Diensten

Aangeboden ledenactiviteiten

Lunchlezingen

Tweemaal per maand ontvangt de Club ter gelegenheid van een lunch een opmerkelijke persoon uit de financiële, economische of politieke wereld, gevolgd door een uiteenzetting en een vraag-en-antwoord sessie. Deze periodieke samenkomst is voorbehouden aan onze leden brengt regelmatig ruim een honderdtal deelnemers bijeen. De snelle formule die het genoegen van een kwaliteitskeuken paart aan een conferentie op topniveau wordt echt gewaardeerd.

Ontmoetingslunches

De ontmoetingslunch is een uitnodigende samenkomst in de loop waarvan een bekend of vooraanstaand persoon binnen de academische, economisch, financiële of politieke wereld, al dan niet lid van de Club, wordt gevraagd te lunchen in het gezelschap van de leden, die zich inschreven voor deze activiteit. Een ideale gelegenheid als lid om kennis te maken met persoonlijkheden, die hun ervaring met u wensen te delen.

Business tafels

De actoren in de economische wereld krijgen slechts zelden de kans hun tegenpolen uit de wereld van de diplomatie te ontmoeten, alhoewel België op haar grondgebied het grootste aantal diplomatieke instellingen huisvest. Dit geldt in kringen van de Koning en de EU, maar eveneens in die van de NAVO. Om aan deze situatie te verhelpen, organiseert de Club « diplomatieke tafels », in de loop waarvan haar leden het voorrecht genieten de voornaamste ambassadeurs in ambt te Brussel te ontmoeten.

Overige activiteiten

Naast de lunches organiseert de Club eveneens externe activiteiten: bezoeken aan bedrijven en cultuurtentoonstellingen, bijwonen van vernissages, cocktailparty’s, etc.

Literaire lunch

Om het literair nieuws te volgen, nodigt de Club graag schrijvers en auteurs uit van werken die het economische, geopolitieke, culturele, mediatieke of politieke nieuws uitmaken. Talrijke bekende auteurs hebben de tribune bezet, een gesprek gevoerd met de leden en hun boeken getekend.

Lunchdebatten

De Club organiseert lunchdebatten over de samenleving die getalenteerde sprekers tegenover elkaar stellen. Met de wens om altijd de actualiteit aan te grijpen en haar leden op een bevoorrechte manier te informeren, worden er soms "last-minut" debatten georganiseerd rond specialisten die een thema behandelen dat direct verband houdt met de actualiteit.

Ledenvoordelen

Dankzij de goede relaties tussen de Club en hotel Amigo biedt dit hotel bovendien een korting van 25% op de kamerprijs op vertoon van uw lidkaart.

 

AGENDA

privé en corporate events binnen de club

De salons van de Club zetten hun deuren open voor eenieder die private of professionele evenementen wenst te organiseren. Van zakenlunches tot huwelijksrecepties, van zakenontbijten tot seminaries, het verblijf is geschikt voor de inrichting van evenementen tot 1.000 personen.

Meer info

Wijnkelder

Een zeer mooie, gewelfde kelder van de Club werd volledig gesaneerd en aangepast aan zijn nieuwe bestemming: het opslaan in een dertigtal beveiligde miniwijnkelders van de fijnste flessen, die onze leden er graag bewaard zien.

Betaling van een billijk kurkengeld laat de houder van een minikelder toe zijn beste cru’s te presenteren aan zijn gasten.

Parking

De Club van Lotharingen heeft een akkoord met Interparking, uitbater van parking « Poelaert », gelegen onder het gelijknamige plein, met het oog op het vergemakkelijken van het gebruik ervan door de leden, wanneer ze de Club bezoeken.

Interparking heeft zonder meerkost een « Corporate » kaart opgemaakt op naam van elk lid, die het niet enkel toegang verleent tot parking « Poelaert », maar eveneens tot de 68 overige parkings, die door Interparking in België worden uitgebaat.
Er wordt aan het einde van elke maand door Interparking een totaalfactuur opgemaakt aan de Club, gebaseerd op de effectief geparkeerde tijd door elk lid, die op haar beurt de individuele factuur aan elk van haar leden opmaakt.

Anderzijds heeft de Club ten voordele van haar leden een korting van 10% op het tarief van parking « Poelaert » en het kosteloze abonnement op de « Corporate » kaart onderhandeld.

De Golfclub en haar kapitein bieden talrijke ontmoetingsgelegenheden aan de leden aan:

  • het hele jaar door worden lunches georganiseerd, die de leden de kans geven elkaar te ontmoeten voor een gezellig samenzijn in de Club.
  • tijdens het golfseizoen neemt de ploeg van de Club deel aan verscheidene challenges en aan het traditionele grote interclubtoernooi.
  • aan het eind van de winter biedt de Club aan de leden en hun echtgenoten een unieke golfreis aan.
  • gedurende het jaar gunnen de leden zichzelf het plezier samen nieuwe courts met een schitterend terrein te ontdekken.
)

De diners met degustatie van puros cubanos brengen regelmatig een trouwe kern liefhebbers samen.

De bezieler van deze activiteit doet zijn uiterste best om verschillende terroirs aan bod te laten komen zonder toe te geven op de kwaliteit van de sigaren. Bij elke samenkomst wordt een verrassingsgast, tevens levensgenieter en aficionado, uitgenodigd (onder meer Zini Davidoff).

Zoals zo velen onder haar leden houdt de Club van mooie en uitzonderlijke wagens en des te meer van hun voorzaten. Derhalve organiseert ze elk jaar rondritten die aan de liefhebbers de mogelijkheid bieden prachtige streken te ontdekken.

Fans van glimmende koetswerken en betoverende mechaniek komen met regelmaat samen voor een vriendschappelijke lunch: een echt forum ter uitwisseling van spitsvondigheden en goede ideeën. Liefhebbers of eigenaars van dergelijke pareltjes mogen niet ontbreken op deze gelegenheden.

De Club biedt regelmatig diners aan, waarop sprekers uit het milieu van de jacht en de visvangst worden aangespoord hun passie voor de natuur en voor de fauna te komen delen met haar leden.

Zowel in binnen- als buitenland organiseert de Club eveneens jachtpartijen en visuitjes, terwijl daarnaast het kleiduifschieten elk jaar een groter aantal liefhebbers samenbrengt.

Meerdere malen per jaar biedt de Club aan haar leden en hun echtgenoten reizen van vier tot vijf dagen aan.
Deze uitstapjes hebben tot doel tegelijkertijd cultureel, speels en ontspannend te zijn. Om zo goed mogelijk de verwachtingen van haar leden in te lossen, worden in de voorbereidingsfase van deze minitrips informatielunches of –diners gehouden.

Motorliefhebbers onder de Clubleden kunnen hun ervaringen op 2 wielen delen tijdens diners of tijdens motorparcours, die de Club met regelmaat organiseert. Zij het gezeten aan een uitnodigende tafel, zij het steeds weer afwisselende landschappen doorkruisend, het doel van de aangeboden activiteiten is een hechte band te smeden tussen de piloot en zijn machine.

Als vriendenactiviteit blijft ze bovenal gericht op het ontwikkelen van een prestatiedrang, een passie voor het ontwerp en voor het plezier van de motorsport in de ruimste zin.

Eenmaal per maand komen de leden van de Bridgeclub samen om hun sport te oefenen en te perfectioneren. Daarnaast nemen ze doorheen het jaar deel aan talrijke challenges en toernooien, waaronder het traditionele interclubtoernooi « donne préparées », gevolgd door een diner en een minitoernooi.

De leden met een passie voor zeilen zijn niet te tellen. Regelmatig worden uitstappen naar de kust georganiseerd en de leden verzamelen zich meedere keren per jaar ter gelegenheid van een lunch om hun kennis en ervaring te delen.

Theorie, praktijk, evenementen, menselijke lotgevallen, uitzonderlijke zeilboten,…: alle aspecten die het zeilen zijn uniek karakter geven, worden op een levendige en dynamische manier aan boord gelegd.

Onze Club heeft een nieuwe club opgericht: de tennisclub. René Grootaert, haar kapitein, zal u verschillende activiteiten aanbieden, waaronder de weergaloze tennistoernooien.

Aangesloten Clubs

dank zij wederkerigheidsakkoorden biedt onze club een tweehonderdtal clubs ter beschikking voor onze leden

ontdek de overeenstemmende clubs